Ahoj kamarádi Signaláci,

koukám, že jeden z mých posledních příspěvků byla už dávná Úvaha o věci poslední, zda-li bych měla zvažovat práci v pohřebním ústavu ... Nakonec jsem o tuto práci neusilovala, ač jsem poslala životopis i motivační dopis, nikdo se mi neozval, což bylo možná dobře. Na půl roku jsem si zařádila jako dispečer u kamionů a pak světe div se, se mi otevřely dveře Římskokatolické farnosti Kutná Hora - Sedlec, kde jsem dodnes. Naše farnost spravuje mimo jiné hojně navštěvované památky, mezi které patří kostel Všech svatých s kostnicí a kostel Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele, což je jedna ze 4 architektonických katedrál v ČR.


Proč se o tom tak rozepisuji ... V pohřebním ústavu sice nepracuji, ale dělám něco jako PR památkám, tudíž i kostnici, kde je dle posledního výzkumu na 60.000 ostatků nebohých zesnulých. Paradoxně se můj "sen" vlastně splnil. Mezi mé práce patří i poskytování různých rozhovorů, apod. V úterý vyšel rozhovor pro Východočeskou TV, který je tak trochu úsměvný ... :) V závěru reportáže se místo naší známé kostnice objevila fotografie zcela jiné památky, kostela. Chcete-li vyhrát 2 volňásky na noční prohlídky našich památek v rámci Kutnohorského léta a ušetřit tak pár set korun, udělat si hezký výlet, pojďte soutěžit. Napište mi do dnešní půlnoci na [email protected], kde se kostel z posledního záběru nachází. S kolegyní zítra vylosujeme výherce. Prvním výhercem dnešní soutěže se krátce po vyhlášení stal pan Lebduška z Horní Bučice. 

Hrajeme tedy o 2 vstupenky na speciální noční prohlídku v rámci Kutnohorského léta. Vstupenky můžete využít na Vámi vybranou památku, v pondělí noční kostnice, v úterý noční katedrála. Programem provází kostýmovaný průvodce. Těšit se můžete na zpěv, varhanní koncert, v katedrále pak hru na trubku, návštěvu kinosálu i ochutnávkou vína. V létě plánujeme 1 prohlídku noční katedrály za účasti sboru z Cambridge, který bude večerní prohlídku provázet zpěvem se závěrečným koncertem. Více informací bude v průběhu aktualizováno na www.sedlec.info

Video Východočeské TV o kostnici

 Správná odpověď byla kostel ve Zbyslavi cca 7km od Čáslavi.